Ziua Laurei Cosoi incepe cu o ceasca de cafea si cereale, iar locul ideal este “pe terasa casei, in gradina printre flori, alaturi de cei dragi, cu o muzica buna si aroma de cafea”
Desi a fost servita la pat, Laura marturiseste ca nu este adepta unui astfel de mic dejun. “Eu am un ritual dimineata la care tin foarte mult, iar statul in pat pana tarziu nu ma caracterizeaza. Cel mai potrivit mi se pare sa consum micul dejun la bucatrie sau pe terasa, vara”.
Daca are un program mai incarcat, lucrurile se schimba putin. “Daca sar peste micul dejun, mananc biscuiti, iaurt sau banane. Uneori adaug pe langa fulgii de ovaz tot felul de seminte sau cand ma trezesc foooarte dimineata beau un shake: cicoare, orz, lapte praf de soia si seminte de in si susan. Asta chiar ma energizeaza.
Ea recunoaste ca decat sa iasa la un prestaurant, prefera sa gateasca: “Imi place sa gatesc, iar pe blogul meu www.lauracosoi.ro, gasiti cateva retete pe care puteti sa le incercati!”
Nu-i lipsesc niciodata din frigider laptele, legumele si fructele si nu ar putea renunta niciodata la morcovi. “Aleg alimente cat mai sanatoase, nu mananc prajeli, iar dulciurile le consum foarte rar”, marturiseste ea.
Bucataria care a cucerit-o definitiv este una pentru gurmanzi: italiana. “Am fost in multe locuri, dar bucataria italiana mi se potriveste cel mai bine. Gustul bucatariei italiene nu se compara cu nimic”, considera ea.
Cu toate acestea, Laura apreciaza si inovatia in materie de gastronomie, motiv pentru care iti recomanda Hong Kong ca destinatie culinara: “Sunt foarte multe locuri interesante, dar in Hong Kong am incercat cele mai indraznete retete. Daca ajungi acolo trebuie sa incerci mancarea asiatica cu orice pret.”