“Secretul unui fel de mancare bun e sa il imparti cu cel/cea pe care o iubesti”. E o replica dintr-un film siropos (“Femeia mereu deasupra”), dar care ar merita sa fie retinuta macar o data pe saptamana, atunci cand va faceti timp pentru o cina in familie. Si in loc sa primesti sau, dupa caz, sa dai ordine pentru meniul serii sa incerci o experienta culinara in doi. E un efort pe care nu strica sa-l incerci, macar de dragul experientei. Se poate sa gasesti arta de gati in doi distractiva, rapida si chiar romantica.

Renunta la idei preconcepute

Se spune ca femeile gatesc cu sufletul, sunt mai sofisticate si subtile. In timp ce barbatii gatesc cu mintea si sunt mai curajosi in alegerea aromelor. Doar se spune, pentru ca in realitate fiecare este unic in felul lui si trebuie sa recunosti ca sunt si exceptii de la regula. Bucataria e un loc pentru amandoi, fie ca va leaga o relatie de-o viata, fie ca abia va cunoasteti de cateva luni.

Secretul prin care grija meselor se poate transforma intr-o experienta in doi este sa lasi la usa bucatariei ideea ca numai femeia gateste, iar barbatul face piata. Nimic nu e imposibil daca esti deschis unor noi idei, iar invartitul in oala la doua maini nu trebuie sa fie o scena vazuta doar in filme.

Mancarea buna sa face in doi

Ti-a trecut de multe ori prin minte dorinta de a imparti macar o data sarcinile, iar primul raspuns pe care ti l-ai dat a fost ca te vei alege cu o piedica in cale. Crede-ne pe cuvant ca sunt si barbati care sunt in situatia asta, nu numai femei, iar primul impuls se poate sa fie gresit. Exista sperante chiar si pentru cei care nu stiu sa faca nici macar un ou ochi. Iti trebuie doar curaj sa incerci. Ai sa descoperi ca in doi, pana si spalatul vaselor e mai usor, iar mancarea are sanse sa fie de doua ori mai gustoasa.

Cum iti vrajesti perechea spre bucatarie

Dragoste cu forta nu se poate, asa ca nici rolul de bucatar impus cu forta nu o sa fie jucat prea mult drag. Obiceiurile vechi dispar cu greu, iar daca pana acum nu a calcat prin bucatarie pentru ca tu ai dat dovada ca esti un bucatar care poate canta solo, atunci nu se va lasa usor de convins.

  • Stimuleaza competitivitatea – un barbat va vrea sa demonstreze ca poate si se descurca sa faca orice foarte bine, chiar si in bucatarie, in timp ce o femeie va vrea sa arate ca si ea poate sa faca delicii “ca la mama acasa”. Daca acestea sunt punctele sensibile, atunci atacati, provocati si dati drumul la concurs. Puteti chiar sa faceti competitii culinare in fiecare seara, daca acest truc are success.
  • Descoperiti placeri comune – daca unul e adeptul mancarurilor sanatoase si altul al prajelilor, gastiti numitorul comun. Alegeti o bucatarie internationala care sa va satisfaca poftele, alegeti impreuna retetele si niciunul nu se va simti exclus de la masa data viitoare.
  • Atrageti simturile cu arome noi – barbatii ar putea fi curiosi sa afle cum se face puiul cu bere, in timp ce o femeie ar putea fi incatata de un fel de mancare dulce- picant. Orice stii ca ar starni curiozitatea ar putea fi arma de seductie catre bucatarie.
  • Fii un profesor bun si indulgent –prima experienta in doi, in bucatarie s-ar putea sa fie extraordinara. Inchide ochii, gusta si lauda preparatul! Important e ca primul pas a fost facut.

Timpul petrecut in doi

Experientele culinare in doi nu au castiguri imediate in bucatarie. De multe ori te vei alege doar cu un ajutor stangaci printre oale, dar vei obtine un desert spiritual de doua ori mai pretios. Vor conta mai mult timpul petrecut in doi, comunicarea si experienta dobandita, in detimentul budincilor ratate si a maionezei taiate.

Mancarea si dragostea merg, pana la urma, mana in mana. Nu va fi nevoie nici de lumanari parfumate si nici de muzica in surdina. O sticla de vin rosu, cu care sa imbeti …friptura poate fi ingredientul de care o relatie are nevoie.