ElBulli s-a inchis in 2011, dupa ce timp de un deceniu a reusit sa se mentina in topuri cu meniuri de 3 stele Michelin, dupa ce a fost numit de 5 ori cel mai bun restaurant din lume si dupa ce Adria a fost citat de nenumarate ori ca fiind cel mai talentat si creativ bucatar de pe planeta.

Motivul pentru care El Bulli se redeschide la finalul acestui an este un proiect cinematografic. Vendome Pictures va produce filmul El Bulli bazat pe cartea Lisei Abend - The Sorcerer's Apprentices: A Seasons in the Kitchen at Ferran Adria's elBulli. Subiectul vorbeste despre drama unor tineri bucatari care trec prin programul de invatacei al restaurantului si in care nici macar nu sunt lasati sa guste ceea ce gatesc. Ferran Adria se va ocupa de pregatirea celor ce vor juca in film, iar o parte a decorului va fi chiar in restauratul din Spania. S-ar putea, insa, sa fie recreat in studiourile din Statele Unite.

Cert e ca Ferran Adria va gati din nou si toate felurile de mancare ce vor fi preparate in timpul trainingurilor vor fi servite unor clienti. Nu se stie deocamdata cum vor fi alesi. Ar putea fi organizata o loterie pentru publicul larg sau Adria si producatorii filmului ar putea alege direct norocosii.

Sursa: Bon Appetit

Sursa foto: Huffington Post/AP