Fiecare kit se adreseaza unei anumite parti din bucatarie asa ca poti face un adevarat spectacol cu trusele numite: Bucatarie (Cuisine), Patiserie - Cofetarie (Patisserie), Bauturi (Cocktail) si o ramura speciala folosita mai ales de gastronomia moleculara numita Sferificare. Albert Adria spune ca aceasta este o tehnica care poate schimba dramatic aspectul banal al oricarui fel de mancare.
Trusele contin tot ce ai putea avea nevoie ca sa te descurci ca incepator in bucataria moleculara: cate 4 cutii cu substante pentru a crea texturi (jeleuri, guma xantan sau agar agar), retete cu imagini pas cu pas pentru a realiza preparate speciale (campari aerat sau sfere de otet), ustensile necesare (masuri, seringi, spatule, pensete).
De exemplu, kitul "Pastisserie" include pentru crearea de texturi o substanta numita Yopol – pentru a adauga arome iaurturilor fara sa adaugi apa, Azuleta – pentru a da prajiturilor tale culoarea si gustul violetelor, Crumiel – pentru a adauga gust de miere si o textura crocanta sau Sparkys - pentru un gust fructat si o textura asemanatoare cu chipsurile.
Trusele de bucatarie moleculara create de Ferran si Albert Adria sunt puse in vazare online din luna mai si costa 70.15 euro. Iar vestea buna e ca pot fi cumparate de oriunde din lume.
Sursa foto: eater.com