In onoarea Regelui Elvis si a celei de-a 78-a anivesari a zilei sale de nastere (pe 8 ianuarie) presa culinara americana l-a omagiat prin evocarea felurilor sale preferate de mancare. America l-a iubit atat de tare pe Regele Elvis incat i-a dedicat mai multe carti de bucate cu retetele preferate.

Are You Hungry Tonight , numita asa in amintirea unei dintre melodiile sale, include si reteta sandvisurilor preferate – cu unt de arahide si banane. O adevarat bomba de grasimi si calorii, ce presupune prajirea in unt a unui sandvis cu paine alba unsa cu unt de arahide si umplut cu felii de banane.

Si nu este singura carte de bucate dedicata lui Elvis Presley. Alte doua titluri promit incursuni prin bucataria unui mare star: Fit for a King: The Elvis Presley Cookbook si The I Love Elvis Cookbook. Toate fac elogiul mancarurilor grele cu care se delecta regele.

Untul era o parte frecventa a dietei sale, contibuind din plin la kilogramele in plus pe care le adunase in ultimii ani de viata. Era atat de innebunit de preferintele sale culinare incat intr-o noapte, in 1976, a zburat la Denver doar pentru a manca sandvisul sau preferat: Fool's Gold Loaf. Un sandvis care in mod normal costa la acea vreme 50$, l-a costat pe Elvis, cu tot cu zbor si anturaj 16.000$.

Sandvisul care a meritat atata efort era preparat dintr-o mare bagheta italiana, taiata pe jumatate, scobita de miez si umpluta cu margarina, jeleu si unt de arahide. La mijloc, intre cele doua felii trona o cantitate considerabila de 500 de grame de bacon prajit, iar inainte de servire, era cu totul prajit in mult unt. Totalul caloriilor? Peste 8.000, cu mult peste limita zilnica admisa.

Sursa foto: www.npr.org