In ciuda numeroaselor campanii care incearca sa descurajeze consumul de bauturi carbogazoase, Coca Cola a reusit sa se mentina in topul preferintelor consumatorilor, alaturi de eternul sau rival, Pepsi.

Explicatia ar putea fi faptul ca, in timp, compania si-a creat o imagine puternica, buna, prin intermediul unora dintre cele mai inteligente campanii de marketing, dar si datorita formulei unice de preparare, care este tinuta in mare secret.

Cu toate ca un studiu arata ca aproape toata planeta a auzit de Coca Cola, iata opt lucruri mai putin cunoscute despre celebrul brand:


1. Venitul de 48 de miliarde de dolari pe care compania l-a acumulat in 2012 o claseaza pe lista celor mai puternice economii din lume, langa tari precum Slovenia si Costa Rica.

2. Aproape toata lumea a auzit de Coca Cola. Un studiu al Business Insider arata ca 94% din populatia globului poate recunoaste logo-ul companiei. Mai mult, cuvantul "cola" este al doilea cel mai usor de inteles cuvant din limba engleza, dupa "okay".

3. Bautura a fost creata de John Stith Pemberton din greseala, in timp ce incerca sa gaseasca un leac pentru dependenta sa de morfina, capatata in timpul Razboiului Civil.

4. Oamenii consuma aproximativ 10.450 de produse Coca Cola in fiecare secunda din fiecare zi.

5. Un american consuma aproape 5 kilograme de zahar anual, doar din produsele Coca Cola, potrivit aceluiasi studiu al Business Insider.

6. Fiecare produs al companiei trebuie sa treaca prin 450 de teste inainte de a iesi pe piata.

7. Un studiu al cercetatorilor danezi a demonstrat ca produsul poate afecta calitatea spermei, la barbatii care beau mai mult de patru pahare de Cola zilnic.

8. Coca Cola poate sa dizolve in stomac acele produse greu de digerat, care raman blocate in organism si dau dureri ingrozitoare, arata un studiu al Universitatii din Atena.