După cum explică Chocolates Torres, ceea ce se întâmplă atunci când există o schimbare bruscă de temperatură, cristalele de unt de cacao se ridică la suprafață și se cristalizează din nou în partea superioară. Ca urmare, ciocolata se strică, ceea ce este vizibil deoarece capătă o culoare albicioasă și apar bule.
Acest lucru se poate întâmpla cu orice ciocolată dacă o supunem unei schimbări foarte bruște de temperatură. Cu toate acestea, este mult mai probabil să se întâmple în cazul în care conține nuci și fructe uscate, deoarece acestea au o grăsime care este practic lichidă la temperatura camerei. Astfel, conținutul de umiditate este mai ridicat, iar grăsimile se ridică mai ușor la suprafață.
Principala problemă este că își pierde calitatea în ceea ce privește textura și gustul.
Cum trebuie păstrată ciocolata
Prin urmare, este clar că ciocolata nu trebuie păstrată în frigider. Putem face acest lucru doar în lunile de vară, dacă temperatura din bucătărie depășește 30 de grade. În acest caz, trebuie să o punem bine învelită în hârtie care absoarbe umiditatea, într-un recipient etanș și în partea cea mai caldă a frigiderului. Când este timpul să o mâncăm, trebuie scoasă puțin mai devreme din frigider.
Dacă nu este foarte cald, cel mai bine este să depozitați ciocolata într-un recipient etanș în cămară, unde temperatura este cuprinsă între 18 și 20 de grade, iar umiditatea nu depășește 60%.
De asemenea, o putem rupe în bucăți și o putem depozita într-un borcan de sticlă cu capac, astfel încât să nu absoarbă mirosurile de la alte alimente din apropiere.