1. Digestie si nutritie
Unele bacterii ajuta ca la digerarea mancarii si la sintetizarea si absorbirea corecta a nutrientilor.
2. Efect antitoxic
Bacteriile probiotice ajuta si mai mult de atat. Acestea ajuta ca toxinele sa nu ajunga in sange deodata cu nutrientii. Astfel, ajuta sistemul imunitar si te protejeaza.
3. Alergii
Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Osaka au descoperit ca unele probiotice sunt foarte eficiente in tratamentul problemelor nazale cauzate de alergii. Este vorba de Lactobacilli casei, Lactobacillus paracasei, L. acidophilus si Bifidobacterium longum.
4. Cancer la colon
Cercetatorii japonezi au descoperit ca probioticele imbunatatesc activitatea colonului, chiar si in cazul persoanelor cu cancer. Tot ei sustin ca acestea pot preveni cancerul la colon.
5. Obezitate
Probioticele ajuta la echilibrarea florei din intestine. Astfel, digestia functioneaza corect, metabolismul este reglat, iar pe termen lung riscul de obezitate scade considerabil.
6. Infectii urinare
Un studiu recent publicat in Revista Britanica de Nutritie sustine ca infectiile tractului urinar, infectiile respiratorii si alte tipuri de infectii pot fi tratate cu ajutorul probioticelor.
7. Efectele adverse ale chimioterapiei
Cercetatorii din Canada au demonstrat ca suplimentarea cu probiotice reduce efectele neplacute ale chimioterapiei, mai exact cele ce afecteaza sistemul gastrointestinal. Mai mult de atat, acestea imbunatatesc eficacitatea tratamentului.
8. Corpul tau este facut din bacterii
Acesta este cel mai bun motiv pentru care bacteriile nu mai trebuie sa te sperie. Corpul tau este facut din bacterii: peste un trilion de bacterii impartite in mai mult de patru sute de specii diferite convietuiesc linistite in intestinele tale. Mai exact, sunt mai multe micro-organisme in sistemul digestiv decat numarul de celule ale corpului.
Cele mai bune surse de probiotice naturale sunt: iaurturile, laptele fermentat, kefirul, supa Miso, muraturile.