Kate Middleton este de fiecare dată o apariție impecabilă, nu doar din punct de vedere al etichetei, ci și în ochii tuturor celor care știu să aprecieze o femeie frumoasă, îngrijită și care radiază fericire, bun simț și bunătate. Cu tot programul său încărcat, în calitate de ducesă de Cambridge și de mamă full-time, dar și privindu-i silueta, ai putea crede că rareori Kate Middleton apucă să stea în tihnă la masă și că mănâncă doar pe fugă. În realitate, însă, Kate este foarte atentă la dieta sa zilnică, mai ales pentru că vrea să le creeze copiilor săi o disciplină alimentară care să îi ajute să se dezvolte armonios.

Considerată de mulți un fel de Femeia Fantastică, ducesa de Cambridge are tocmai această super putere: nu ratează niciodată mesele gustoase, hrănitoare și mai ales regulate alături de familia sa. Mai mult, Kate adoră să și gătească pentru toți, așa că nu se ferește să își murdărească mâinile în bucătărie de câte ori are ocazia.

„Kate este o bucătăreasă remarcabilă și entuziastă. Nu se dă în lături de la nimic”, a spus despre ea însăși Mary Berry, cunoscut critic culinar, bucătar, brutar și prezentator TV.

Cum arată meniul zilnic al lui Kate Middleton

Ducesa de Cambridge își începe fiecare zi cu mult verde. Pentru că are nevoie de multă energie pentru a face față programului încărcat, Kate este adepta unui mic dejun bogat în nutrienți, potrivit publicației Hello!. Dacă dimineața copiii săi mănâncă un bol de cereale cu mere, Kate preferă la micul dejun terciul de ovăz și chiar un smoothie super verde cu spirulină, kale, spanac, salată, coriandru, afine și pudră de matcha.

Gustările dintre mese sunt mereu bogate în nutrienți; alegerile sale cele mai frecvente sunt fructe de goji, măslinele Kalamata, Castelvetrano sau umplute, dar și floricelele de porumb. 

Mesele principale ale zilei sunt deseori bazate pe alimente vegetale, cu toate că soția prințului William nu este vegetariană. Nu ține, însă, morțiș ca mesele sale să includă și preparate cu sau din carne; din contră, este convinsă că un consum redus de carne o ajută să aibă o piele frumoasă și tânără. La o vizită efectuată în India împreună cu prințul William, cei doi au savurat împreună preparate precum Raghu Deora vegetariene, dar și kebab vegetal sau curry din linte.

Kate Middleton savurează mereu cu plăcere și salatele, printre favoritele sale numărându-se tabbouleh și salata cu pepene roșu.

La cină, Kate Middleton preferă preparatele ușoare și proaspete. Ducesa este o mare fană a unui preparat peruan numit ceviche, pește crud sau crevete marinat în suc de lămâieși asezonat cu ardei iute, ceapă și coriandru. Kate și prințul William sunt, de asemenea, mari amatori de sushi.

Preparate neașteptat de... obișnuite, pe lista preferatelor familiei

Deși ține la siluetă și sănătate, Kate Middleton nu se ferește să mănânce și preparate mai puțin... regale. Ea gătește deseori împreună cu William și cu cei trei copii paste, spre exemplu; macaroanele cu brânză sau spaghetele carbonara sunt în topul preferințelor. 

Salatele și pizza de casă se mănâncă și ele destul de des în familia moștenitorilor tronului Marii Britanii, iar Kate obișnuiește să gătească frecvent mâncarea preferată a prințului William: pui la cuptor (probabil după rețeta fostului bucătar regal Darren McGrady, împărtășită atât prinților William și Harry, cât și mamei lor, Diana).