La prânz, Charles preferă să se plimbe în jurul orei 13.00. El consideră că prânzul „un lux“ care îi răpește din timpul alocat muncii, potrivit lui Gordon Rayner, fost corespondent al Casei Regale.

De asemenea, Regele Charles a interzis pe mesele regale un preparat încă de acum 14 ani. Astfel, dacă Regina Elisabeta a II-a nu mânca niciodată usturoi, fiul său Charles nu consumă sub nicio formă ficat de rață sau de gâscă, adică celebrul foie gras. 

Acest preparat se obține în general după ce păsările sunt hrănite forțat pentru a-și mări ficatul, iar acest lucru a determinat organizațiile de caritate pentru animale să facă o campanie virulentă împotriva fabricării și vânzării de foie-gras.

În schimb, Charles adoră ciupercile iar fostul chef al familiei regale, Darren McGrady, a dezvăluit cum îi plac regelui să fie gătite acestea. 

„Îi plac ciupercile de pădure, odată am cules de la Balmoral niște hribi extraordinar de gustoși, pe care i-am adus la Palatul Buckingham și i-am gătit“, a spus Darren McGrady, care a precizat că suveranul preferă și „carnea organică de miel“.