Mai mult, Charles adoră câteva dintre preparatele românești, pe care le consumă de fiecare dată când ajunge în România. 

Tocânița săsească, perferata Regelui Charles 

De fiecare dată când vine în România, Regele Charles mănâncă tocăniță săsească. Este unul dintre preparatele sale preferate și nu ratează acest fel de mâncare niciodată. 

Charles vrea să mănânce întotdeauna produse tradiționale din Transilvani și comandă să i se prepare tocănița săsească. 

De asemenea, Regele Charles adoră dulceața de rubarbă. A fost impresionat de acest desert și îl consumă cu mare plăcere de fiecare dată când vine în țara noastră. În ceea ce privește licorile bahice, Charles nu s-a dat înapoi când a venit vorba să guste tradiționala țuică românească. 

Sandu de la Pericei este unul dintre cei care care au ciocnit un pahar cu actualul monarh britanic. „Am dat mâna cu prinţul, m-a îmbrăţişat, m-a recunoscut din prima. Am fost chiar în casa lui, am stat vreo jumătate de oră”, spunea Sandu, după o a doua vizită la moşia din Valea Zălanului, judeţul Covasna. Cei doi au păstrat legătura după ce prinţul a prins gustul pălincii tradiţionale româneşti.

„Am pregătit special pentru el o afinată cu pălincă de gutui. De obicei, peste afinată se pune spirt, eu am pus pălincă de gutui, aşa că e mult mai aromată, bogată în vitamine, aminoacizi şi tot ce trebuie”, dezvăluia Sandu de la Pericei.