O alternativa mult mai putin calorica in ceea ce priveste desertul poate fi reprezentata de fructele coapte, condimentate dupa plac. Mult mai sanatoase si extrem de gustoase, acestea pot inlocui cu succes, in opinia lui Chef Scarlatescu, dulciurile grele cu care sunt obisnuiti romanii.
In plus, juratul de la “MasterChef” sugereaza romanilor sa acorde o atentie deosebita decorului pentru masa de Craciun. Florile, crengutele de brad si alte decoratiuni ar trebui sa se regaseasca in aranjamentul special care va da o nota festiva si eleganta mesei, iar cei care nu se pricep sa il confectioneze singuri pot sa il comande, pur si simplu, la o florarie. “Cu siguranta oaspetii vor fi placut surprinsi”, ii asigura Chef-ul pe cei ce au de gand sa devina gazde in ziua de Craciun.
Catalin Scarlatescu va reveni alaturi de Chef-ii Florin Dumitrescu si Sorin Bontea la ProTV in cel de-al doilea sezon al competitiei “MasterChef”, care debuteaza la inceputul anului viitor.