Varza de Bruxelles se numara printre cele mai bune surse de fibre, vitamine si minerale. Contine vitaminele A, C, E si K si acizi grasi esentiali Omega 3. Fibrele continute scad colesterolul si ajuta digestia, iar nivelul mare de glucobrasicina combate inflamatiile si imbunatateste sanatatea cardiovasculara. In plus, varza de Bruxelles iti alcalinizeaza corpul. Multe boli printre care si cancerul sunt provocate de excesul de acid din organism.

Iata cele mai simple metode prin care poti gati varza de Bruxelles:

1. Fiarta
Ai nevoie de: varza de Bruxelles, sare, piper si unt.
Metoda: Pune apa sarata la fiert. Intre timp, spala foarte bine varza de Bruxelles in apa rece. Cand fierbe apa, pune mugurii de varza si lasa-i 10-15 minute. Dupa acest timp, scurge-i de apa si condimenteaza-i cu sare si piper.

2. Sote
Ai nevoie de: varza de Bruxelles, ulei de masline, sare, piper si doua linguri de zeama de lamaie.
Metoda: Spala bine bucatile de varza in apa rece si taie-le in doua. Curata-le de frunzele galbene. Apoi, incalzeste aproximativ 50g de ulei de masline, la foc mediu-tare. Apoi, pune varza in tigaie cu partea taiata in jos. Asezoneaza cu sare si piper. Amesteca din cand in cand si intoarce varza pe toate partile (5 minute). Apoi, pune 70ml apa in tigaie (cat sa acopere uniform fundul tigaii) si mai gateste varza pana se evapora apa. Cand e gata, toarna deasupra doua linguri de zeama de lamaie.

3. La cuptor
Ai nevoie de: varza de Bruxelles, ulei de masline, sare si piper negru.
Metoda: Preincalzeste cuptorul la 204ºC. In timpul asta, spala si curata varza de Bruxelles in apa rece. Taie tulpinele ca sa se gateasca mai bine. Apoi, pune bucatile de varza intr-un vas si asezoneaza-le cu ulei de masline, sare si piper negru. Apoi, muta-le pe o foaie de copt intregi, pe un singur strat. Lasa-le la cuptor 35-40 minute pana sunt gata. Ca sa le servesti, mai pune putina sare.

 

PE PRO TV PLUS AI SHARE ÎN BUCATE: