Valoarea nutritionala a ciupercilor brune s-ar putea sa te surprinda. Doar 70g de ciuperci brune (crimini) contin 15 vitamine diferite, minerale si antioxidanti. Ca sa le maximizezi aroma si sa te bucuri de toate beneficiile lor, este important sa nu le gatesti excesiv. Ideal este sa le sotezi doar 7 minute.

Ciupercile crimini fac parte din familia Agaricus bisporus, alaturi de ciupercile albe si portobello (care sunt de fapt ciuperci brune ajunse la maturitate), toate recunoscute pentru proprietatile inegalabile asupra sanatatii. Acestea au fost cultivate inca din timpuri preistorice, cand se considera ca au puteri magice.  Egiptenii considerau ca garanteaza imortalitatea, iar oamenii obisnuiti nu aveau voie nici macar sa le atinga. In Roma antica, oamenii le considerau mancarea zeilor. Iar folclorul mai multor tari, printre care Rusia, China si Mexic, sustine ca ciupercile confera puteri supranaturale.

Care este cel mai sanatos mod de a prepara ciupercile:
Ciupercile sunt atat de poroase, incat daca le tii prea mult timp in apa, o vor absorbi si vor deveni ca niste bureti. Cel mai bun mod prin care sa le cureti este sa cureti cu un minim de apa – sterge-le cu un servet sau clateste-le rapid, fara sa le tii in apa. Exista si perii speciale pentru ciuperci in care merita sa investesti.

Incearca cea mai simpla reteta prin care transformi ciupercile brune intr-o garnitura delicioasa: