1.Paste proaspete vs paste uscate
Exista varianta sa iti faci singur foile de lasagna in casa sau sa le cumperi pe cele uscate din magazin. Primele vor fi prea moi in preparatul final, asa ca cea mai buna alegere este sa folosesti paste uscate. Vor absorbi mult mai bine sosul fara sa fie inmuiate prea tare de acesta.
2.Pentru un sos gustos foloseste carne din carnati in loc de carne tocata
Carnea tocata nu are atata grasime cata vei gasi in orice varianta de carnati. Asa ca acestia din urma sunt cea mai buna alegere pentru a avea un sos savuros cu carne. Foloseste o combinatie de carnati picati sau carnati afumati pentru a da mai multa aroma sosului cu rosii ce va merge intre foile de lasagna.
3.Mozzarella potrivita face diferenta
In aproape toate retetele de lasagna se folosesc cantitati generoase de mozzarella rasa. Nu te lasa pacalit sa cumperi, insa, mozzarella de gatit, cu o textura mai ferma. Cea mai buna alegere este sa folosesti mozzarella proaspata, care va da un gust mai bun, textura elastica si se va rumeni mai frumos la cuptor.
4.Foloseste ricotta in combinatie cu parmezan si ou
Sa faci lasagna de la cap la coada e treaba serioasa si laborioasa. Dar combinatiile bine alese de ingrediente te pot scuti de pasi importanti. In loc sa faci un sos alb cu branzeturi foloseste o umplutura de ricotta, busuioc, parmezan ras si ou pentru a crea un strat cremos si intre foile de lasagna.
5.Gateste legumele inainte
Unele retete de lasagna presupun mai putina carne si in locul ei straturi consistente de legume: de la ciuperci pana la ardei gras, felii de vinete sau dovlecei. Multe dintre ele au un continut ridicat de apa, ceea ce va strica lasagna in final. Ca sa eviti aceasta problema, e bine sa gatesti inainte legumele, sa le lasi sa se scurga de lichidul in exces si abia apoi sa le asezi intre foile de lasagna.