Ustensile ingenioase pentru bucatarie

Britanicii de la Joseph Joseph au venit cu doua noi idei pentru spatiile mici din dulapurile de bucatarie. Le vezi in poza de mai sus. Un tel botezat Twist care poate fi si plat si bombat printr-o simpla rasucire a manerului. Si o colectie de 5 ustensile (spatule, linguri si polonic) numita Nestä, care se depoziteaza practic una in alta, stau lipite datorita magnetilor si salveaza mult din spatiul sertarelor tale.

Serviciu dalmatian

E facut din ceramica de cea mai buna calitate de catre italienii de la Potomak Studio.

Un suport de fructe atipic

Tot italienii sunt creatorii acestui suport pentru banane. Firma Alessi a venit cu aceasta idee pentru fructele preferate, fie ca le tii intinse in suportul ca un evantai, fie ca le vrei agatate in ciorchine pe masa.

Oul devine principala atractie a mesei

Cum e mai bine sa servesti un ou fiert? E intrebarea la care a gasit raspuns bucatarul francez Pierre Gagnaire atunci cand a creat aceste doua suporturi pentru oua.

Cel din dreapta se numeste Le nid (cuibul) si adaposteste un ou fiert moale, iar cel din stanga imita conexiunile facute de atomi.

Cesti in stil asiatic

Sunt creatiile japonezului Ken Noborumurata.

Oala 2 in 1

Designerul italian Enrico Azzimonti este cel care a venit cu ideea ingenioasa. Are o intreaga colectie de obiecte si gadgeturi pentru bucatarie, dar oala a fost cea care ne-a atras atentia.

O poti folosi asa sau poti lua doar capacul pentru a-l transforma intr-o tava pentru tarte sau intr-o tigaie. O poti folosi si in cuptorul clasic, si pe aragazn si la microunde.