Cu toate acestea trebuie să știi că există câteva alimente pe care le poți consuma chiar și după ce au expirat. 

Biscuiți

Senzația de a mânca un biscuite care și-a pierdut textura este ciudată, dar numai pentru că suntem prea obișnuiți să ne păcălim papilele gustative cu produse hiperprocesate.

Miere și gem

Acestea conțin mult zahăr și pot fi conservate fără probleme. Dacă observați că unele zone se cristalizează, nu vă faceți griji: acestea pot fi consumate. Produsele pe bază de zahăr durează zeci de ani. Dacă vi se pare că borcanul este atât de tare încât este impracticabil, este foarte ușor de rezolvat: puneți-l la bain-marie la foc mic, amestecând câteva minute. În aceeași categori intră și ciocolata: datorită conținutului său de zahăr, o puteți mânca chiar și atunci când devine albicioasă.

Alcool

Băuturile alcoolice distilate rezistă mult timp, chiar și atunci când sunt deschise. Uneori, gustul se înrăutățește sau o parte din conținut se evaporă, dar, de obicei, nu este nicio problemă să le consumați chiar dacă sunt expirate. Pentru a păstra pe termen lung băuturi precum vodca sau whisky, chiar dacă sunt deschise, depozitați-le în poziție verticală (astfel încât să nu fie în contact cu dopul și să nu piardă lichid) și evitați căldura și lumina directă. 

Ulei de măsline

Produsul vedetă al dietei mediteraneene nu este perisabil: nu expiră niciodată, strict vorbind. Ceea ce se întâmplă este că își pierde din proprietăți, astfel încât fiecare companie marchează data pe care o consideră ideală pentru sfârșitul consumului preferențial.

Brânzeturi tari

Ca toate produsele lactate (iaurtul este un alt caz care nu este de obicei periculos), acestea sunt mai înfricoșătoare decât se justifică. Brânza Manchego (chiar și brânza moale), parmezanul, cheddarul, emmental, Gouda, tetilla, Mahón... rezistă mai multe luni dacă sunt închise mai mult sau mai puțin ermetic și păstrate în frigider, chiar și mult timp după data limită de consum.