Capsunele proaspete sunt adevarate trufandale pe vremea asta. Costa o avere si nici nu au acelasi gust si aroma ca acelea culese vara. Daca ai fost prevazator, ai pus deoparte din vara trecuta, cateva pungi la congelator. Iar daca nu ai facut asta, le gasesti in varianata congelata in multe supermarketuri la preturi accesibile cat sa te bucuri de ele chiar si pe vreme rece.
Nu le poti pune in orice prajitura pentru ca odata congelate au strans cu ele si destul de multa apa, iar dupa decongelare nu vor mai fi la fel de ferme. Dar avem alte solutii gustoase ca sa iti reaminteasca de gustul lor.
1. Pune capsune congelate in shake-uri si smoothie-uri. Fructele cogelate sunt ingredientul principal pentru aceste bauturi. In orice retetainI care sunt cerute fructe poaspete le poti inlocui cu unele congelate.
2. Pune capsune congelate intr-un mousse sau intr-o prajitura in care fructele nu trebuie sa fie proaspete. Poti gati o placita in stil american cu capsune sau poti incerca o reteta delicioasa de mousse.
3. Pregateste o inghetata cu capsune congelate. Pentru ca fructele nu mai sunt atat de ferme dupa decongelare le poti pasa si pe poti folosi intr-o inghetata.
4. Pregateste un sos de capsune pentru clatite, inghetata de vanilie, panna cotta sau alt desert preferat. Este cea mai simpla utilizare pentru orice fructe congelate. Pune-le la fiert cu putina zeama de lamaie si 1-2 linguri de zahar si lasa-le sa fiarba pana devin ca o dulceata. Daca nu iti plac micii samburi, poti strecura sosul printr-o sita deasa.
5. Pune-le in deserturi servite la pahar. Sunt deserturile pe care le poti inventa din ce ai la indemana prin frigider, combinand in pahare inalte de cocktail bucatele de blat ramase de la o prajitura sau biscuiti cu fructele decongelate, putina inghetata sau frisca.