Nimic nu merge mai bine cu un pahar de lapte fierbinte decat un patratel de brownie. Prajitura cu nume imprumutat de la britanci si americani este delicioasa, are textura umeda si moale si o crusta crocanta la suprafata, care se faramiteaza usor.
Pe cat de simpla pare, pe atat de inselatoare poate fi pentru bucatarii amatori. Si in loc sa obtii un desert perfect te poti alge cu o tava de brownies arse, prea dense sau prea uscate. Nu si daca le stii secretele
1. Reteta e indiciul despre cum va arata prajitura ta la final. Si nu ne referim la poza, ci la felul in care sunt amestecate ingredientele. Acesta e indiciul de care ai nevoie. Daca reteta presupune sa freci/mixezi untul cu zaharul vei obtine un brownie asemanator cu o prajitura, nu atat de umed si cu o suprafata care se va crapa usor. Daca reteta presupune si folosirea unei cantitati de ciocolata topita, iar raportul unt-ingredinete uscate este egal, atunci vei obtine un brownie mai umed si mai dens, cu un gust intens.
2. Niciodata sa nu faci rabat la calitate. Pentru ca un brownie nu presupune prea multe ingrediente, e pacat sa folosesti din cele proaste. Macar in cazul ciocolatei nu te zgarci pentru ca rezultatul va fi sublim. Foloseste ciocolata neagra pe care ai manca-o si simpla si nu incerca sa o inlocuiesti cu cacao pentru ca asta va schimba textura prajiturii.
3. Planifica cu rabdare. Ca si in cazul altor prajituri temperatura ingredientelor este esentiala. Nu poti sa incepi traba imediat. Ai rabdare si lasa untul, ouale si ciocolata sa ajunga la temperatura camerei. Asta te va ajuta sa obtii un aluat mai cremos pentru ca untul se va bate mai usor cu zaharul. Ai rabdare ca dupa ce ai topit ciocolata sa nu o amesteci fierbinte cu ouale si untul pentru ca risti sa strici aluatul, sa se taie untul si sa transformi ouale in omleta.
4. Ai grija la temperatura cuptorului. Asta daca vrei sa manci o prajitura coapta. Chiar si in cazul unui brownie cu textura umeda tot trebuie sa ai aluatul copt. Testul scobitorii nu functioneaza in cazul acesti prajituri asa ca respcta cu sfintenie timpul indicat de reteta. Ba chiar analizeaza prajitura cu cateva minute inainte ca acesta sa se scurga.
5. Nu scoate un brownie din tava cat e inca fierbinte pentru ca va continua sa se coaca si cateva minute dupa ce l-ai scos din cuptor, ceea ce este important. In plus, risti sa il rupi daca e prea fierbinte. Un brownie va fi mai usor de protionat cand e perfect rece.
Vrei sa iti testezi indemanarea. Avem o reteta ideala pentru tine: