O bucatarie SF

De departe, cea mai sofisticata bucatarie compacta este cea creata de Sheer care seamana cu o sfera. Are diametrul de 148 cm, iar atunci cand este inchisa da o lumina asemanatoare cu cea a unei veioze. Cand se deschide, dinauntrul ei apare ca din oul de ciocolata o adevarata surpriza: o masa rotunda cu o chiuveta, o plita, un dispozitiv de racire, o masa retractabila si alte spatii ascunse. Bucataria este completata de o unitate inalta, ca un perete, in care sunt ascunse si frigiderul, si dulapurile, dar si doua scaune.

Sursa foto: sheer.com

O bucatarie in culoarea primaverii

Ideea acestei bucatarii verzi ii apartine lui Fevzi Karaman, un tanar turc care a castigat un concurs universitar de design cu Bucataria Silverine. Noua ne-a placut culoarea si felul in care ascunde aproape tot ce ai nevoie intr-o bucatarie: o mini plita, o chiuveta, cuptor, dulapuri laterale pentru vesela.

Sursa foto: coroflot.com 

Mica, dar incapatoare

Aproape ca nu poti sa ii gasesti lipsuri acestei mici bucatarii compacte. Totul e disponibil, inclusiv un minifrigider. A fost prezentata la DMY International Design Event din Berlin, in 2010 si este tot opera unor studenti.

Sursa foto: thelpm.com

O bucatarie care se invarte dupa soare

La propriu am putea spune ca aceasta mica bucatarie circulara de numai 1,8mp se poate roti dupa cum apare soarele. La exterior pare un cilindru sigilat cu doua usi. In interior are, insa, tot ce ti-ai putea dori intr-o bucatarie, inclusiv masina de spalat vase. Daca te-am facut curios gasesti o galerie completa aici.

Sursa foto: cleverkitchen.com

O bucatarie eco

Cel care a creat aceast bucatarie se lauda nu numai ca e mica si potrivita pentru spatii stramte, dar si cu faptul ca este prietenoasa cu mediul. Corpul de baza din care se pot desprinde 7 module cuprinde blat de lucru, scaune pliabile, plita, frigider cu consum redus de energie, robineti actionati cu senzori si cuptor rapid.

Sursa foto: designbuzz.com