Lintea intra pe lista ingredientelor care nu ar trebui sa iti lipseasca din dieta echilibrata, mai ales atunci cand vrei sa consumi proteine de origine vegetala. Lintea, spre deosebire de carnuri, este o sursa de proteine fara grasimi saturate. Organismul nostru are nevoie de ele pentru a sustine masa musculara si functionarea corecta a organelor.
Nu trebuie sa uiti nici de fibrele care iti imbunatatesc digestia sau de fier pe care lintea le are din belsug. Iar daca esti in cautarea unei surse naturale pentru aportul de acid folic, tot aceste boabe mici iti pot oferi solutia.
Incearca lintea in oricare din varinatele ei: verde, rosie sau bruna. Lintra verde si cea bruna sunt ideale pentru salate calde sau pentru umpluturi pentru ca isi pastreaza frumos forma dupa ce e fiarta. Lintea rosie este mai buna in supe sau gatita cu multe condimente pentru o granitura de inspiratie indiana.
Iti propunem trei retete in care sa o testezi si asteptam sa ne dai si alte idei bune.