Competitia vinurilor albe isi propune, de cativa ani incoace, sa gaseasca “vedete” printre producatorii de vin alb din lume si sa promoveze regiunile viticole in care se cultiva Sauvignon Blanc.

Ca in fiecare an, juriul a fost alcatuit din producatori, enologi, somelieri, distribuitori, jurnalisti si formatori de opinie, care au analizat vinuri din Noua Zeelanda, Chile, Franta, Spania, Italia, Grecia, Elvetia, Cehia, Romania, Slovacia si multe alte tari. In total, specialistii au analizat 816 vinuri din 20 de tari diferite.

Jidvei a reusit sa castige doua medalii de aur cu vinurile Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra 2014 si Sauvignon Blanc Ana 2014, plasand astfel Romania in topul celor mai buni producatori de Sauvignon din lume. De altfel, Jidvei este si cel mai mare producator de vin alb din Romania, cu peste 2500 de hectare de vie in Podgoria Tarnave, regiune viticola din Transilvania situata in bazinul hidrografic al raurilor Tarnava Mica si Tarnava Mare. Peste 90% din vinurile vandute anual de Jidvei sunt vinuri cu Denumire de Origine Controlata.

Cel mai bun vin alb din lume, din Africa de Sud
Marele castigator al competitiei internationale de Sauvignon Blanc apartine podgoriei Kleine Zalze din regiunea Stellenbosch din Africa de Sud. Vinul, facut din struguri “chenin blanc”, o varietate asemanatoare cu Pinot Gris sau Sauvignon Blanc, este din 2013 si se vindea, pana sa castige competitia, cu doar 11,20 euro sticla.