Toddy fierbinte
Este o bautura cu traditie in Marea Britanie si Statele Unite care te incalzeste imediat dupa o tura pe partie sau o plimbare prin zapada. Traditia populara il recomanda drept remediu pentru raceli, insa nu toti medicii sunt de acord sa tratezi raceala sau gripa cu bauturi alcoolice pentru ca risti sa te deshidratezi.
Ingrediente (2 portii):
- 400ml apa fiarta
- 60ml bourbon, whisky sau rom
- sucul de la jumatate de lamaie
- 2 pliculete de ceai negru
- 85g miere
- pentru decor: bete de scortisoara, coji de lamaie, cuisoare
Pune pliculetele de ceai in apa fierbinte si acopera pentru infuzare. Toarna mierea in doua cesti, adauga ceaiul fierbinte si amesteca bine. Imparte in doua si sucul de lamaie si alcoolul. Decoreaza si serveste fierbinte.
Sursa: The Blond Cook
Ciocolata calda picanta
Ingrediente (2 portii):
- 450ml lapte de soia cu vanilie (poti folosi si lapte normal)
- 90g ciocolata neagra tocata in bucati mici
- 1 lingurita scortisoara
- ¼ lingurita ardei iute
- 1 lingurita extract de vanilie
- un praf de sare (sel gris, sare roz de Himalaya) pentru servire
Incalzeste laptele de soia la foc mediu pana aproape sa dea in clocot. Adauga ciocolata tocata si amesteca pana cand se topeste.
Pune si restul de ingrediente si incorporeaza-le. Lasa totul la foc mic pentru 2-3 minute. Serveste fierbinte cu un praf de sare presarat desupra. Daca vrei sa ii adaugi putin alcool poti sa pui bourbon, iar daca vrei un gust cremos poti pune frisca la servire.
Sursa:Gabby's Gluten Free
Ciocolata calda cu menta
Ingrediente (3-4 portii):
- 450ml lapte
- 120ml frisca lichida
- 110g ciocolata negra tocata
- ½ lingurita extract de menta sau 4 linguri dropsuri cu aroma de menta zdrobite
- frisca si acadele pentru decor
Incalzeste intr-o oala laptele si frisca lichida pana dau in clocot. Ia-le de pe foc si incorporeza imediat ciocolata si extractul de menta/dropsurile maruntite.
Daca mai e nevoie mai pune amestecul pe foc pana cand ciocoltata este compet topita. Toarna in cani si decoreaza cu frisca si acadele.
Sursa: Pastry Affair
Cicolata calda cu aroma de turta dulce
Ingrediente (4 portii):
- 110g ciocolata neagra
- 450ml lapte
- 400ml apa
- 2 lingurite scortisoara
- 3 linguri miere
- un praf de sare
Combina toate ingredientele intr-o oala pe foc mic. Amesteca mereu pana cand ciocolata s-a topit si amestecul e fierbinte. Toarna in cani si decoreaza.
Sursa: Back to Her Roots
Earl Grey Latte
Ingrediente (pentru 1 portie):
- 1 pliculet de ceai Earl Grey
- 150ml apa clocotita
- 150ml lapte
- 1 lingura sirop de vanilie (daca nu ai inlocuieste cu o lingura de zahar si un stop de esenta de vanilie)
- un praf de scortisoara
Infuzeaza ceaiul in apa timp de 2-3 minute. Apoi indeparteaza pliculetul.
Intre timp incalzeste laptele pana la punctual de fierbere. Toarna-l in cana cu ceai si adauga siropul de vanilie. Presara putina scortisoara si bautura e gata.
Sursa: Cookie Monster Cooking