Pentru a prepara corect o cana de ceai trebuie sa urmezi cateva reguli simple, care nu necesita foarte mult timp sau o recuzita complicata.

1. Foloseste cea mai buna apa
Apa folosita trebuie sa fie proaspata (nu fiarta si racita) si, pe cat posibil, fara adaosuri (de ex. clorul afecteaza aroma ceaiului verde)

2.  Ai grija la durata infuziei
Ceaiul negru infuzeaza la 90-100° C timp de 3-5 min., cel verde la 70-80° C  (daca nu ai termometru, ia apa de pe foc si las-o 2-3 min. sa se racoreasca). Atentie cu ceaiul verde, cu cat este lasat mai mult timp la infuzat, cu atat gustul amarui si aroma sa specifica devin mai pronuntate, in detrimentul celorlalte componente din amestec (fructe, petale de flori etc)

3. Foloseste cantitatile corecte
Asigura-te ca folosesti un infuzor suficient de mare pentru ca frunzele de ceai sa aiba loc sa se desfaca in totalitate, eliberand astfel toata aroma. De asemenea, chiar daca pare putin, nu pune mai mult de o lingurita rasa la o cana mare de 300 ml, altfel bautura rezultata va fi prea „tare”.

4. Nu folosi zahar
Poti bea ceaiul ca atare sau indulcit, cu lapte sau cu lamaie.

Sfaturi de la Basilurtea.ro.