Natiunile Unite au facut public numarul oamenilor care inca se lupta cu foamea. Intre 2010 si 2012, 18,6 % din populatia globului (adica 868 de milioane de oameni ) au suferit din aceasta cauza.
Majoritatea populatiei subnutrite locuieste in tarile in curs de dezvoltare, iar in Africa numarul oamenilor subnutriti aproape s-a dublat – daca in anii ’90 era de 175 milioane, in 2010-2012 a fost de 239 milioane.
Intr-o lume in care milioane de oameni mor de foame, exista alte cateva milioane care risipesc mancarea. Un studiu realizat de Consiliul Apararii Resurselor Naturale din Statele Unite a aratat ca, americanii arunca anual 40% din mancarea produsa.
Lucrurile nu stau mai bine nici in Romania, desi exista si la noi in tara oameni subnutriti. Fiecare roman arunca anual cate o suta de kilograme de mancare, spune o statistica europeana.
Desi nu putem rezolva foamea de pe planeta, exista cateva gesturi simple care cu siguranta vor schimba lumea din jurul nostru.
In primul rand, sa cumparam cu masura. Chiar daca ne place sa vedem cosurile pline, mai important este sa cumparam doar ce avem nevoie si ce avem de gand sa folosim.
La restaurant, cand ne vedem in fata meniului, este foarte important sa nu comandam mai mult decat putem manca - anual, numai din bucatariile restaurantelor, ajung la gunoi 3 milioane de tone de preparate.
Nu in ultimul rand, sa dam si celor care nu-si permit. In loc sa aruncam cu banii in tot felul de lucruri inutile, putem ajuta pe cineva care nu-si permite luxul unei mese calde.