Substantele chimice anterior mentionate sunt recunoscute pentru capacitatea de a lupta impotriva celulelor canceroase. Reusind sa neutralizeze pericolele din organism, antioxidantii sunt prezenti in clasicul popcorn, conform studiilor efectuate de Joe Vinson, profesor doctor al Societatii Americane de Chimie.
“Floricele reprezinta gustarea ideala”, a spus medicul care si-a castigat faima cercetand beneficiile micronutrientilor din ciocolata, nuci si alte alimente.
Chiar daca medicii mai demonstrasera inainte ca popcornul contine antioxidanti, Vinson a aratat care este cantitatea exacta a acestor substante si a facut comparatii pertinente intre cereale si alte alimente. In floricele se gasesc mai multe substante chimice benefice decat in fructe, spune el. Una dintre marile calitati ale popcornului este aceea ca nu contine decat 4% apa, ceea ce inseamna ca nutrientii din interiorul lui sunt mult mai concentrati.
Cat despre bucatelele aurii enervante care iti raman mereu in dinti cand rontai floricele, acelea sunt o adevarata mina de aur. In studiul realizat de Joe Vinison, popcornul intra in categoria cerealelor integrale si este catalogat drept singura gustare 100% neprocesata.
“O portie de popcorn aduce 70% din aportul de cereale pe care ar trebui sa-l ingereze orice individ intr-o zi”, a adaugat medicul. El ii avertizeaza insa pe gurmanzi sa nu inlocuiasca alimentele proaspete precum fructele si legumele cu popcorn. De asemenea, el nu recomanda ca cerealele sa fie asezonate cu sosuri sau unt.