Potrivit Agentiei pentru Standardele in Mancare, trebuie sa evitam sa incalzim unele preparate pentru a nu ne afecta bunul mers al corpului si pentru a nu petrece restul zilei la toaleta, arata The Mirror.
Opt mancaruri care nu se reincalzesc:
1. Telina - este buna in supa, insa atunci cand o reincalziti, scoateti telina din ea. Nitratii din leguma pot fi o problema, intrucat caldura ii poate transforma in substante toxice.
2. Ouale - preparatele care contin ou pot fi reincalzite in siguranta, insa feriti-va de ouale fierte sau amestecate; reincalzirea lor va pot imbolnavi.
3. Spanacul - asemenea telinei, nitratilor din el "nu le place" sa fie reincalziti si pot deveni cancerigeni.
4. Ciupercile - trebuie mancate la scurt timp de la gatire, o regula simpla pentru a nu cauza stomacului cu proteinele deteriorate din ele.
5. Cartofii - daca sunt lasati sa se raceasca la temperatura camerei si apoi sunt bagati la frigider, pot fi mediul ideal pentru aparitia botulismului, iar la reincalzire riscul creste.
6. Puiul - Reincalzirea carnii de pui, dupa ce a fost tinuta in frigider, poate cauza probleme digestive.
7. Sfecla - bogata in nitrati, aceasta leguma poate cauza dureri de burta, asa ca este mai bine sa fie consumata rece, dupa ce a fost gatita.
8. Orezul - Este una dintre cele mai reincalzite mancaruri, insa poate deveni toxic dupa reincalzire. Potrivit specialistilor, cu cat lasati orezul sa stea mai mult la camera temperaturilor, cu atac se multiplica bacteriile care va pot pune in pericol sanatatea.