1. Ciocolata

Contine cafeina si teobromina, care, daca sunt consumate de catre caine, pot provoca  varsaturi, deshidratare, dureri abdominale, agitatie severa, tremuraturi musculare, ritm cardiac neregulat, temperatura ridicata a corpului, convulsii si chiar moarte.

2. Laptele

Laptele contine un zahar pe care stomacul cainilor nu le poate descompune. Consumul de lapte poate duce la vomitare, diaree si alte probleme gastrointestinale. 

3. Branza

Ca si laptele, branza are zaharuri si grasimi pe care cainii nu le pot digera. Daca ii dai cainelui tau branzeturi, poate sa vomite sau sa sufere de flatuenta, diaree.

4. Ceapa

Poate sa distruga celulele rosii din sangele cainelui, facandu-l mai putin activ si slabit. In cazul unui consum in exces, se poate ajunge la transfuzie de sange.

5. Usturoiul

Considera-ti cainele un vampir si tine-l cat mai departe de usturoiul crud. Acesta contine compusi foarte toxici pentru caini, care le va ingreuna procesul de locomotie foarte tare. Si in acest caz, se poate ajunge la transfuzie sanguina.

6. Strugurii

Desi nu se stie din ce cauza, strugurii pot fi foarte toxici pentru caini si le pot afecta grav rinichii. In primul rand, le poate cauza deshidratare severa, lipsa apetitului, iar in cazuri extreme, se poate ajunge la insuficienta renala.

7. Avocado

Are un efect toxic pentru caini si le pot produce probleme de digestie, lichid la plamani, dificultati in respiratie. Insa cel mai periculos este samburele de la avocado care, daca este inghitit din greseala (fiind alunecos, sunt sanse mari), poate produce obstructia a tractului gastro-intestinal.

8. Miezul de mar

Noi, oamenii, il evitam fara sa avem un motiv, insa cainii chiar nu au voie sa-l consume. Miezul unui mar contine glicozide cianogene, adica cianura. Unele dintre aceste simptome care vin de la ingerarea toxinei sunt ameteli, respiratie ingreunata, convulsii, colaps, hiperventilatie, soc si chiar coma.

9. Drojdia

Painea poate parea sigura pentru caini, insa drojdia continuta le poate face rau. Aceasta fermenteaza in stomacul cainilor si poate sa aiba un efect toxic. Bacteriile din drojdie se pot imprastia si in intestin, unde pot crea gazuri si chiar o ruptura in tractul intestinal.

10. Cafeina

Nu-ti imparti niciodata cafeaua cu cainele tau. Efectele sunt foarte intense si necontrolate: voma, palpitatii si chiar moarte.

Sursa: www.businessinsider.com