Foie gras-ul este o delicatete frantuzeasca facuta din ficat de rata sau gasca, care este imbogatit cu grasimi astfel incat sa aiba o consistenta cremoasa, ca de unt. California a interzis in data de 1 iulie 2012 comercializarea de foie gras. Mai exact, interdictia se refera la vanzarea oricarui produs rezultat in urma hranirii fortate a pasarilor, in scopul maririi ficatului peste dimensiunile normale.
In cazul in care nu stiati, metoda prin care sunt hranite ratele si gastele crescute pentru foie gras, presupune introducerea mancarii printr-un tub indesat in gatul acestora. Procesul este repetat de cateva ori pe zi, timp de 21 de zile, pana ce ficatul ajunge sa depaseasca de 10-12 ori dimensiunile normale. De cele mai multe ori, pasarile sunt ranite, iar uneori sunt lasate sa sangereze pana la moarte.
Video-ul realizat de PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) arata cruzimea cu care sunt tratate pasarile in ferma Hudson Valley. Iar mai tarziu, ele sunt servite in restaurantul lui Gordon Ramsay, "The London" din New York.
Reprezentantii restaurantului lui Gordon Ramsay nu au facut inca nicio declaratie.
Citeste si: Unde duce dragostea pentru animale. Amenintari cu moartea pentru bucatarii care gatesc foie gras
Nu rata reportajul cutremurator filmat cu camera ascunsa in ferma Hudson Valley: