1. Invata sa te bucuri de aromele naturale ale mancarurilor. Gateste-ti legumele saute pentru a te bucura de dulceata lor naturala si invata sa iti prepari carnea corect, astfel incat sa nu fii nevoit sa-i adaugi prea multa sare.
2. Joaca-te cu condimentele. Adauga ierburi precum patrunjel, coriandru, marar, busuioc, oregano pentru un plus de savoare si fitonutrienti.
3. Alege grasimi sanatoase, care nu doar ca dau textura mancarurilor tale, dar si un plus de gust. Iti recomandam avocado, cocos, tahini.
4. Foloseste lamai. Multi bucatari de top au declarat ca lamaile sunt ingredientul care nu le lipseste niciodata din bucatarie. Lamaile dau gust oricarui tip de mancare si eviti astfel sa folosesti sare.
5. Mananca produse locale si de sezon. Acestea au un gust mai bogat si nu au nevoie de alte ingrediente ca sa fie savuroase.
6. Hidrateaza-te. Digestia incepe in gura, unde saliva te ajuta sa te bucuri de gustul alimentelor. Daca esti deshidratat si nu produci suficienta saliva, trebuie sa folosesti mai mult zahar sau sare.