Te lupti de saptamani bune sa slabesti si incerci din rasputeri sa nu mai ciugulesti intre mese si sa nu mai dai iama in cutiile cu bomboane sau dulciuri. Se poate sa fi abordat complte gresit tactica de dieta.
Cercetatorii de la Universitatea Cornell sustin ca ar trebui sa ascunzi gustarile in recipiente opace daca vrei sa mananci mai putin. Studiul a aratat ca subiectii care mancau drajeuri de ciocolata dintr-un borcan transparent le-au consumat cu 46% mai repede decat cei care le aveau intr-un borcan opac.
Si nu numai vizibilitatea ne poate juca feste cu dieta si ne poate face sa simtim ca ne e foame sau pofta. Culoarea si marimea farfuriei au si ele un rol foarte important. Acelasi studiu spune ca o persoana consuma cu 22% mai multa mancarea daca foloseste o farfurie cu diametrul de 30cm in compartie cu cei care folosesc o farfurie mai mica.
Iar daca marimea portiilor este importanta, atunci ar trebui sa schimbi vesela clasica cu una rosie. Studiul a descoperit ca subiectii care au mancare paste Alfredo dintr-o farfurie alba au consumat cu 22% mai mult decat cei care le aveau intr-o farfurie rosie.
Faptul ca mancam mai mult daca folosim o anumita vesela sau anumite tacamuri, nu e o noutate. Un studiu facut in 2013 arata ca greutatea si culoarea tacamurilor influenteaza gustul, la fel cum culoarea alimentelor influenteaza alegerea lor. Una din teoriile cunoscute spune ca oamenii sunt atrasi de mancarea de culoare rosie pentru ca semnifica dulcele si este un indiciu ca alimentul respectiv este copt.
Sursa: Daily Mail