Ardeii verzi
Sunt culesi inainte sa se coaca, tocmai de aceea sunt si mai ieftini decat cei rosii. Daca ar mai fi lasati sa se coaca, ar fi mai intai galbeni, apoi rosii. Au un gust usor amarui si nu au nicidecum dulceata ardeilor rosii. Ardeii verzi contin 12% din DZR (doza zilnica recomandata) de vitamina A, 137% din DZL de vitamina C si 340 micrograme de beta-caroten.

Ardeii galbeni sau portocalii
Sunt mai maturi decat ardeii verzi si au o aroma fructata. Contin 3% din DZR de vitamina A, 282% din DZR de vitamina C si 110 micrograme de beta-caroten.

Ardeii rosii
Sunt mai maturi decat cei verzi, portocalii, galbeni sau verzi. Sunt bogati in carotenoide si contin aproape de 11 ori mai mult beta-caroten decat ardeii verzi si mai multa vitamina C. Ardeii rosii contin 105% din DZR de vitamina A, 292% din DZR de vitamina C si 841 micrograme de beta-caroten.

Sursa: www.whfoods.com