1. Frigarui de fructe - o reteta foarte gustoasa care se prepara extrem de rapid, perfecta pentru sezonul cald. Ai nevoie de cateva bete frigarui, preferabil din lemn pentru a nu lasa un gust metalic. Pe frigarui se pun fructele preferate, taiate in bucati de aproximativ 1 -2 cm. Sunt recomandate fructe precum capsunele, pepenele galben si merele, deoarece acestea au o textura mai ferma. In cazul in care doresti sa prepare si un sos, unul pe baza de iaurt va merge perfect cu aceasta gustare.
2. Seminte de dovleac la cuptor – daca ai pofta de ceva sarat, aceasta reteta este perfecta pentru a fi inclusa in multe diete. Semintele de dovleac sunt foarte hranitoare si se pot coace cu usurinta. Tot ce trebuie sa faci este sa acoperi semintele cu foarte putin ulei sau albus de ou batut, peste care presari sare. Dupa aceea pune semintele pe hartie de copt, intr-o tava, si baga-le in cuptorul incins la 150 de grade Celsius, pentru 45 de minute. Pot inlocui cu usurinta popcorn-ul consumat in timpul filmului sau gustarea de seara.
3. Oua umplute cu sos guacamole – pentru o gustare completa si delicioasa, care poate fi servita si la petreceri, sunt necesare foarte putine ingrediente. Fierbe ouale pana devin tari, iar dupa ce s-au racit, scoate galbenusul si in locul lui pune doua linguri de sos guacamole. Reteta de baza pentru acest sos cuprinde avocado, zeama de lime, frunze de coriandru tocate marunt si un praf de sare.
4. Mere coapte - un desert gustos si hranitor. Reteta este simpla – tot ce trebuie sa faci este sa scoti cotorul si sa umpli fructul cu o lingurita de zahar amestecat cu scortisoara. Dupa aceea, introduci fructele in cuptor la temperatura medie pentru aproximativ o ora. Un singur mar preparat astfel are sub 100 de calorii si este foarte delicious.
5. Salata de morcov ras cu stafide – 200 de grame de morcov ras, in care adaugi doua linguri de stafide. Acest amestec se condimenteaza cu putin otet balsamic sau zeama de lime, la care adaugi si un praf de sare. Salata poate fi consumata simpla sau ca garnitura pentru piept de pui la gratar.