1. Capsunile
Sezonul lor incepe in mai, dar in iunie le vei gasi pe cele mai aromate, iar preturile vor fi deja accesibile. Mananca cat de multe poti - fie proaspete, fie in retete delicioase de vara. Pe langa faptul ca sunt pline de vitamine, capsunile mai au un efect benefic: sunt un aliat de baza al sanatatii dintilor.
2. Ciresele
Acum e momentul lor. Proaspete si gustoase, pline de antioxidanti si slabe in calorii, ciresele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta zilnica. Sunt excelente pentru digestie, iti protejeaza inima, iti imbunatatesc somnul si iti fac plinul de vitamina C. Le poti consuma fie simplu, ca gustare, iti poti face sucuri sau le poti pune in cerealele de la micul dejun. Incearca si 6 retete de vara cu cirese.
3. Sparanghel
La inceputul verii, il vei vedea tot mai des in piete sau supermarketuri. Nu-ti face probleme: se gateste foarte usor si il poti prepara intr-o multime de feluri: de la salate, la supe crema, sau pur si simple sotat, si consumat ca garnitura. Vestea buna este ca are un continut bogat in fibre, vitamina A, C, E , K si minerale, si detine un loc fruntas in topul fructelor si legumelor care contin substantele benefice care lupta impotriva cancerului.
4. Castravetii
Cu un procent de 96% apa, castravetii sunt printre cele mai hidratante alimente, iar asta ii face ideali pentru inceputul de vara. Beneficiile lor nu se opresc insa aici: acestia sunt bogati in vitaminele A, C si K, magneziu si potasiu, toate astea cu foarte putine calorii. Adauga castraveti in salate, in sandvisuri, chiar si iaurt sau transforma-i intr-o supa delicioasa de vara.
Vezi si: Top 10 alimente hidratante
5. Mazare
O gasesti tot anul la magazin, dar in varianta congelata. In luna iunie insa, gasesti la piata mazare proaspata si crocanta, pe care o poti transforma cu usurinta in feluri principale si garnituri delicioase. Spor la gatit!