1. Fii creativ
Gatitul nu impune limite, orice este binevenit sa incerce si sa improvizeze. De altfel, asta face un bucatar sa fie cu adevarat bun - sa-si puna amprenta asupra mancarurilor pe care le face. Indrazneste si experimenteaza cat mai mult. Inlocuieste ingrediente si cauta gusturi noi.
2. Pune ingredientele la vedere
Orice bucatar de top stie secretul acesta. Ingredientele asezate cochet in bucatarie nu doar ca te inspira sa gatesti ceva mai rafinat, dar te si ajuta sa mananci mai sanatos. Cand vii acasa dupa o zi de munca si sunt primele care iti sar in ochi, nu mai esti temptat sa comanzi o pizza sau sa mananci ceva nesanatos. Ti se face pofta de ceva proaspat.
3. Sa ai tot timpul citrice si ierburi
Acestea sunt alimentele care nu trebuie sa-ti lipseasca niciodata din bucatari, pentru ca dau un plus de gust si prospetime oricarui fel de mancare.
4. Invata sa folosesti sarea
Desi trebuie consumata cu moderatie, sarea este cel mai bun aliat pe care il poti avea in bucatarie. Iar asta pentru ca scoate aromele din absolut orice reteta pe care o faci. Doar sa nu exagerezi, pentru ca altfel risti sa strici complet gustul mancarii.
5. Curata pe masura ce gatesti
Stim, curatatul este partea cea mai neplacuta a gatitului, insa nu lasa totul pentru sfarsit. Iti va fi mult mai greu. Bucatarii de top curata permanent masa de gatit si se misca mult mai repede.
Sursa: Dailymeal.com