“Astazi e ziua nepoatei mele, implineste 16 ani si incerc sa gatesc tot ce le place lor, familiei mele. La noi se pastreaza traditia, se gateste pui de casa, tocanita de casa, nicio tocanita nu e mai buna decat o tocanita de pui de casa... pregatesc sarmale, sarmalele sunt mancarea ei preferata.
Daca suntem la tara inca mai avem posibilitatea sa mancam natural, puii sunt crescuti in curte, legumele sunt din gradina. O sa gatesc astazi mai mult pentru ca suntem mai multi la masa. O sa vina si fetele de la Capalna", a marturisit ea pentru emisiunea "Doamne de poveste".
Daca vrei sa-i incerci si tu retetele traditionale, mai jos ai lista de ingrediente si modul de preparare.
Placinta cu prune
Ingrediente:
- 3 oua
- 1 pahar de iaurt
- jumatate de pahar de ulei
- 1 praf de copt - pentru blat.
Mod de preparare:
Amesteca totul, praful de copt il amesteca in zeama de lamaie si il arunca in sosul facut din oua, iaurt si ulei, iar faina o pune la final din ochi pana cand se face un aluat ca de pandispan. Se pune in tava si se arunca prunele fara samburi, smantana pe deasupra fructelor si se da la cuptor 15 minute.
Gogosi (pancove)
Ingrediente:
- 1 kg de faina
- 5 oua
- o jumatate de pachet de unt
- lapte
- drojdie
- praf de vanilie
- coaja de lamaie
Duminica, 14 octombrie, de la 16.30 pe ACASA o vei putea vedea pe cantareata facand aceste retete chiar la ea acasa, la Capalna.