Marturiseste ca iese rar la restaurant pentru ca nu are prea mult timp liber, iar atunci cand o face, alege intotdeauna un restaurant simplu si ieftin. Cat despre restaurantele cu pretentii din Bucuresti, Chef Victor Melian marturiseste ca sunt putine la numar cele care ii plac foarte mult. Mai multe, in interviul de mai jos:

Un restaurant scump este si bun?

Un NU hotarat. Mie mi se pare importanta relatia bani/calitate/expectanta. Va pot spune ca exista un restaurant in Bucuresti care e foarte simplu, cu mancare simpla si foarte ieftina. Primesti mult mai mult decat platesti. Mananc din cand in cand acolo…..si nu am de gand sa dezvalui locul ☺

Dar ca sa fie bun, un restaurant trebuie sa fie scump?
Daca profilul este “scump’’ si aici ma refer la materia prima, fois gras, icre negre, stridii proaspte si vinuri exceptionale, atunci va fi foarte scump. Daca va fi si bun depinde de chef.

De ce credeti ca Romania nu are nici macar un restaurant cu stele Michelin?
Nu avem materia prima de calitatea necesara, din ce stiu eu nu avem mai mult de 2-3 chefi care sa poata aspira la steaua mult dorita si pe deasupra TREBUIE sa ai o echipa la nivel de stea.

Care sunt primele 3 lucruri de care orice proprietar de restaurant ar trebui sa tina cont astfel incat afacerea lui sa aiba succes?
Stie proprietarul despre ce este vorba??? E o extraordinara diferenta intre a fi client si a conduce un restaurant. Un business complex in care ai nevoie de cunostiintede business management, contabilitate, marketing, cunostinte juridice, vanzari, human resources si lista continua.

De ce credeti ca unele restaurante reusesc sa se mentina in timp, iar multe dintre ele esueaza?
Sunt atat de multi factori care conteaza. Cred ca pasiunea, dragostea si multa multa munca pot sa duca la mentinerea in timp a succesului. Dar nu e suficient.

Chef Victor Melian a porni in curand la drum in toata tara pentru a aduce restaurantelor aflate in situatii delicate elementul de noutate, a reinterpreta meniurile si a-si aduce contributia valoroasa prin know-how-ul dobandit in experienta sa de 35 de ani in hospitality business. Vine CHEFul (format original: Kitchen Nightmares) este unul dintre noile formate care vor debuta in prime time din primavara la PRO TV.