In 2013 s-au impus ingredientele locale si sezoniere, s-au incercat meniuri mai sanatoase si fara gluten, iar cocktailurile au primit infuzii afumate. 2014 se anunta la fel de surprinzator si apetisant. Iata ce ne pregateste in domeniul culinar.
Amblaje prietenoase cu mediul
Inainte sa ajungem cu mancarea in bucatarie si sa o gatim, cu totii ne lovim de ambalajul ei. Anul 2014 e anul in care multi producatori din industria alimentara se vor gandi la aspectul ecologic al invelisului in care ne vand produsele. Asta nu e o noutate. In Brazilia se vand deja burgeri cu ambalaj comestibil.
Inspiratie din bucatariile lumii
In 2014 e bine sa iti extinzi cunostintele in domeniul condimentelor si mirodeniilor. Experimenteaza cu cele pe care nu le-ai testat pana acum, iar pentru inceput, incearca bucataria indiana sau asiatica, iar apoi treci la bucataria filipineza pentru ca ea se anunta vedeta anului.
Noile superalimente
Am vazut frunzele de sfecla mangold si quinoa primind aceasta titulatura in ultimii ani. In 2014 se pare ca cerealele vor fi vedete, iar printre ele pe primul loc va fi teff-ul, o cereala africana, cu un continut ridicat de calciu, fosfor, magneziu, aluminiu, fier, cupru, zinc si mai multe proteine decat graul si orzul. 2014 va fi si anul in care conopida va straluci si mai mult in bucatarie, dar si frunzele de fenicul care vor lua locul altor plante aromatice.
Meniu la vedere
Restaurantele care vor sa isi atraga clientii trebuie sa adopte stilul localurilor asitice in care bucatarii pregatesc totul chiar in fara mesenilor. Asa ca, s-ar putea sa vedem adevarate demonstartii de gatit langa mesele noastre in anul urmator.