Anul acesta, Saptamana Gustului va avea loc in perioada 22-28 octombrie in Bucuresti, Ploiesti si Pitesti si va include lectii sustinute de bucatari cunoscuti in scoli, meniuri speciale in Restaurantele Gustului, programul "Chef in Campus" in care studentii vor invata sa manance sanatos si echilibrat cu bani putini. Iata mai jos programul evenimentelor:
- Peste 4000 de elevi din scolile primare vor avea privilegiul sa se intalneasca cu profesionistii meseriilor gustului care vor sustine Lectiile Gustului in Ploiesti, Pitesti si Bucuresti (1 - 26 octombrie 2012)
- 10 Restaurante in cadrul Restaurantele Gustutlui vor permite marelui public sa descopere o larga varietate de bucatarii la un pret atractiv (22 - 28 octombrie 2012)
- 3 piete emblematice din Bucuresti, Ploiesti et Pitesti vor fi teatralizate cu sigla si afisele Saptamana Gustului (22 - 28 octombrie 2012)
- Studentii de A.S.E Bucuresti si din Universitatea Bucuresti vor fi initiati de bucatari in cadrul evenimentelor Chef in Campus, cum sa manance bine, bun si cu buget de limitat, cu alte cuvinte: gustos, sanatos si cu buget de student (24 - 25 octombrie 2012)
- O seara oficiala, sub inaltul Patronaj al Ambasadei Frantei. O seara plina de gusturi si savori ce va reuni oficialitati romane si franceze, Chefs Francezi si Chefs Romani, presa scrisa si TV (26 Octombrie 2012)
CE ESTE SAPTAMANA GUSTULUI?
Prima Zi a Gustului a avut loc pe 15 octombrie 1990 in Place Trocadero din Paris. In acea zi, 350 de bucatari din Franta au predat primele "Lectii ale Gustului" elevilor din Paris. In 1992, organizatorii, sustinuti de oficialitatile franceze, dar si de bucatari cunoscuti in Franta, au decis sa se extinda la "Saptamana Gustului", o saptamana in care, prin evenimente dedicate, sunt sustinute princiiple alimentatiei sanatoase, dar si ale educatiei gustului inca din scoala. Evenimentul a luat amploare in Franta, ajungand si peste granite. In Romania, prima editie a Saptamanii Gustului a avut loc in 2011.
Program Saptamana Gustului in Bucuresti, 2012:
Lectiile Gustului
Luni, 22 Octombrie 2012, ora 09.45 - la Scoala Centrala – Str Icoanei nr 3 – 5, Sect 1 Bucuresti
Participa Dl Ambasador al Frantei – Dl Philippe Gustin
Chef in Campus Miercuri
24 Octombrie 2012, ora 12,00 – Campus Grozavesti – Cantina din Kogalniceanu, Universitatea Bucuresti
Joi, 25 Octombrie 2012, ora 11,00 - ASE
Gusturi si Savoare la Ambasada Frantei
Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 19,00
200 Invitati : Oficialitati, parteneri, societati si Chef VIP Franta
ERIC LEAUTEY – Chef France 2 - CEDRIC CHABAUDIE – Chef din Asociatia Chef de la Republique
Atelier « Intalnire Culinara » Cocktail - dégustation
5 Chefs Francezi si 5 Chefs Romani vor forma 5 echipe care vor gati impruena
Mai multe detalii despre filosofia Saptamana Gustului puteti afla de aici.