Saptamana Gustului, la a 3-a editie, se va lansa pe data de 17 octombrie prin evenimentul „Gusturi si Destinatii”, eveniment aflat sub inaltul patronaj al Ambasadei Frantei. O seara de gala ce ne va purta intro calatorie pe taramurile batranului continent, unde invitatii se vor delecta cu preparate din mai multe bucatarii europene si cu o degustare de branzeturi DOC Franceze in fruntea carora este „Roquefort Papillon”.
Chefi VIP invitati : Cedric Chabaudie, Fréderic Janault, Bertil Lohmander.
Sub deviza "Bun pentru gust, pentru sanatate ai pentru planeta" realizam activitati ai evenimente dedicate unui public numeros, de diferite categorii sociale si de varsta.
Daca in 2012, peste 200 de "lectii de gust" au fost insuaite de catre elevii claselor primare, in editia din acest an, in jur de 10.000 de elevi din acolile primare se vor intalni cu profesorii gustului in Bucureati, Piteati, Ploieati, Oradea, Braaov, Cluj, Iaai, Constanta, Timiaoara, Craiova, Sibiu, Arad, Suceava, incepand cu 18 octombrie 2013 si continuand pana pe 11 Aprilie 2014. Profesorii Gustului sunt Bucatarii Saptamana Gustului si Bucatari fosti concurenti ale primelor doua sezoane MasterChef Romania (Petru Buiuca, Vlad Muresan, Alex Hora, Bogdan Roman, Alex Petricean, Mihai Toader, Mimi Nicolae.
In data de 18 Octombrie vom da startul Lectiilor Gustului la Scoala Centrala, unde Chefs VIP invitati din Franta impreuna cu Petru Buiuca, caatigatorul primei editii Master Chef din Romania, se vor intalni cu elevii claselor a 3-a pentru a ii invata cum sa manance echilibrat si sanatos tinand cont si de placerile gustului.
15 restaurante, intre 21 ai 27 octombrie, vor permite publicului sa descopere o varietate de bucatarii la un pret atractiv.
Pe data de 22 octombrie la „Fundatia Principesa Margareta” va avea loc un Atelier de Gust deschis atat tinerilor, cat si varstnicilor.
Totodata, studentii de la Academia de Stiinte Economice din Bucuresti, pe data de 23 octombrie vor avea o intalnire plina de delicii pentru a-si potoli capriciile in cadrul evenimentului "Chef in Campus" sub deviza „gustos si sanatos cu buget de student”.
Pe 24 Octombrie un eveniment pilot intitulat „Intersectie de Meserii” va avea loc la Scoala Centrala, unde liceenii vor lua la cunoatinta despre paleta de meserii ale Gustului.
Detalii pe www.SaptamanaGustului.ro si www.facebook.com/SaptamanaGustului