Nu lasa sa treaca vara fara sa prepari suc de rosii si rosii in bulion. In felul acesta, vei consuma toata iarna o varianta a salatei proaspete.
Citeste: 5 motive bune ca sa bei suc de rosii
Rosiile prelucrate termic contin o cantitate mare de licopen, un antioxidant cu efect dovedit impotriva cancerului. “Sucul de rosii are avantajul ca el concentreaza o cantitate mai mare de antioxidanti chiar decit rosia in sine, s-a constant acest lucru", declara medicul Serban Damian.
Asadar, prepara suc de sosii si consuma-l din abundenta iarna. Se fierbe cu 0,5 % sare.
Dar in coaja se gaseste cea mai mare cantitate de licopen. De obicei, aceasta se inlatura in timpul prepararii sucului de rosii. De aceea, conserva si rosii intregi in bulion. Sau taie-le in cuburi mici si conserva-le in suc de rosii. Foloseste-le in orice mincare gatita!
Vezi mai multe in reportajul realizat de "Ce se intampla, Doctore?: