In cadrul experimentului efectuat de ei au fost convocate 130 de persoane intr-un restaurant din Edinburgh. Fericitii voluntari au primit toti acelasi meniu - pastrav, piure, spanac si capere in unt, adica specialitati ale zonei. O parte din clienti a mancat cu vesela si tacamuri usoare, ieftine, iar cealalta, cu tacamuri mai rafinate, de trei ori mai grele.
Persoanele care au mancat cu tacamuri mai grele au apreciat ca mancarea lor a fost mai buna si bine prezentata, fiind gata sa plateasca meniul chiar mai scump decat pretul anuntat.
Charles Michel, seful echipei de cercetatori, considera ca 'este foarte probabil ca felul nostru pozitiv sau negativ de a evalua tacamurile sa se transfere implicit asupra modului nostru de a percepe hrana.
Este ceea ce se numeste “transfer de senzatie”. In opinia lui, atunci cand mancam cu o furculita si un cutit mai masive, profitam mai mult de ceea ce savuram si suntem mai constienti de continutul farfuriei, decat atunci cand folosim, de exemplu, tacamuri din plastic, incheie lalibre.be.