Diana a incercat zilele acestea o reteta deosebita pe care ea a numit-o "fundite din bere". Este vorba de clatite din bere, umplute cu carne si branza, care ei i-au iesit cat se poate de apetisante. Ea a publicat imaginile pe blogul ei si ne-a facut pofta!
Daca ne impartasesti entuziasmul, poti incerca si tu reteta Dianei, preluata de pe blogul ei:
Mod de preparare:
Clatitele: se amesteca 2 oua cu 8 linguri de faina (la 1 ou se pun 4 linguri de faina), se adauga sare si piper, apoi incet,incet berea. Le puteti face cat de groase sau subtiri vreti, eu le-am facut mai subtiri ca sa le pot rula mai usor.
Umplutura: se toaca marunt o ceapa, se calesete putin, apoi se adauga carnea. Se inabusa carnea cu putina apa, tot acum se condimenteaza cu sare, piper iar eu folosesc si Herbes Provençale (un amestec de verdeturi uscate)dar puteti folosi ce vreti dupa gust, dupa ce scade se prajeste in putinul ulei ramas si e gata. Nu stiu sa va zic o cantitate exacta de carne, eu am pus o caserola de 800 gr si am umplut fix noua clatite. Mama zice ca e mult, dar mie asa mi-au iesit.
La final se umplu clatitele cu carne, putin cascaval ras si se ruleaza si se leaga capetele cu ata. Se pun in tava, se presara putin cascaval si se dau la cuptor 15 minute. Asta este tot. Pofta buna!!!
Sursa reteta si poze: Dianadumitrescu.ro