“Noua locatie reprezinta visul meu de cand am castigat MasterChef. Inseamna o locatie sub forma unui Atelier Culinar. Am vazut cam tot ce inseamna cursurile, trainingurile si show-urile culinare. Am vazut ce inseamna sa ai un restaurant. Acum stiu exact ce o sa fac. Este un concept liber, in care eu gatesc, iar oamenii vor degusta, vor interactiona si pur si simplu se vor relaxa. Gata cu mirosuri grele, cu treburi de facut. Este, daca pot sa o spun asa, o locatie in care se va folosi terapia culinara. Vii, vezi, intrebi, mananci, vorbesti cu prietenii, cunosti oameni noi, gatesti daca ai chef. Un fel de club pentru pasionati, pe scurt: Atelierul Culinar.”
Petru mai povesteste ca Atelierul Culinar va avea un program special si va fi deschis de cate ori el se va afla in tara: “Cand sunt aici, va fi deschis. Cand voi fi plecat, va fi inchis. Eu intampin oamenii, eu vorbesc cu ei, eu fac experimentele culinare. Vreau sa interactionez la maximum. Oamenii vor putea privi, degusta, intreba sau chiar sa gateasca. Atelierul Culinar se adreseaza clar pasionatilor de gatit! Nu e cafenea, nu e restaurant, nu e ceainarie. Se va intra doar cu rezervare nominala. Vorbim de o capacitate de maximum 12 locuri. Oricine va pasi in aceasta locatie va sti clar la ce sa se astepte: o atmosfera intima, fara agitatie, plina de eleganta si cu mirosuri frumoase. Si, binenteles, voi fi acolo sa il intampin asa cum merita.”
La capitolul meniuri, castigatorul “MasterChef” spune ca va face personal lista si ca preparatele vor fi noi, inedite, in stilul sau: “Deja pot spune ca mi-am format un stil. Aici il voi perfectiona. Voi incerca sa experimentez cu cat mai multe produse inedite, exotice si rar intalnite. Si voi incerca sa redescopar gusturi noi impreuna cu invitatii mei. Preturile vor fi super accesibile si va exista inclusiv posibilitatea realizarii unor abonamente lunare. Imi doresc sa creez o comunitate in jurul mancarii si a tot ce inseamna pasiune culinara”, mai spune acesta.
Desi porneste la drum in propria afacere, Petru marturiseste ca va continua colaborarea cu studioul de gatit pe care l-a deschis impreuna cu Alexandru Cirtu si Mehrzad Moghazehi. “Colaborarea cu Hot Food and Bar Studio va ramane. Au fost 8 luni inainte de deschidere in care am aflat ceea ce inseamna deschiderea de restaurant de la zero. Apoi, lunile astea in care mi-am dat seama cum e sa il conduci. Oricum, fara Alexandru Cirtu aceasta locatie se inchidea de mult. Nu pentru lipsa clientelei, rulajului financiar sau alte motive clasice. Ci datorita implicarii sale zilnice. Acest pas nou, acest Atelier Culinar, inseamna insa toate experientele mele adunate pana acum si puse in practica. Si e un vis implinit! Asta imi doream inca de dupa MasterChef, care mi-a deschis noi orizonturi! Acum sunt mult mai bine pregatit pentru asa ceva!”, declara Petru.