Mousse de ciocolata cu lapte

  • 1 foaie de gelatina (2 grame)
  • 100 g de ciocolata cu lapte
  • 70 g frisca
  • 1 albus de ou

Mousse de ciocolata alba

  • 1 foaie de gelatina
  • 100 g de ciocolata alba
  • 70 g frisca
  • 1 albus de ou

Mousse de ciocolata neagra

  • 125 g de ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 2 albusuri de ou

Mod de preparare:

Spuma de ciocolata cu lapte

Inmoaie gelatina in apa rece. Rupe ciocolata in bucati mici si pune-o intr-un bol. Adauga smantana. Topeste ciocolata in aburi (bain marie) pana cand amestecul devine omogen. Adauga gelatina si amesteca.

Incorporeaza albusul batut in ciocolata, amestecand cu o lingura de lemn in aceeasi directie. 

Varsa spuma in forme si pune-le 30 minute la frigider.

Spuma de ciocolata alba

Se procedeaza in acelasi fel ca si in cazul celei cu lapte. Cand este gata, pune spuma in forme deasupra celeilalte. Pune din nou la frigider pentru 30 minute.

Spuma de ciocolata neagra

Rupe ciocolata in bucati mici. Taie si untul in bucati mici. Pune-le impreuna intr-un bol si topeste-le in aburi (bain marie), amestecand frecvent. Adauga albusul batut si amesteca cu atentie.

Adauga si acest strat in forme si pune-le din nou la frigider, cel putin 2 ore. Inainte de servire, scoate mousse-ul din forme. Va ajunge pentru 6-8 persoane.

Sursa reteta: Salonduchocolat.fr