La ce te astepti atunci cand mergi sa iei masa la cel mai bun restaurant din lume? La ceva gustos si, cu siguranta, spectaculos.
Nu stim cat de gustoase sunt felurile de mancare servite la Noma, dar cu siguranta chef Rene Redzepi, maestrul care coordoneaza bucataria, reuseste sa puna in fata clientilor ceva spectaculos.
Restaurantul Noma, al carui nume vine de la imbinarea cuvintelor “nordic” si “mancare” in limba daneza, s-a deschis in 2004 si a primit de la inceput critici bune. Lista de asteptare este lunga si ai nevoie de rezervare in avans cu cateva luni ca sa te bucuri de o masa aici.
Citeste povestea chefului René Redzepi si, daca vrei sa faci o incursiune in bucataria restaurantului Noma, urmareste acest video.
Vezi si Topul celor mai bune restaurante din lume din 2014.
Iata cum arata meniul celui mai bun restaurant din lume:
Primele feluri de mancare sunt deja pe masa in buchetul decorativ. Crengile sunt facute din lipiii cu malt, iar macii sunt comestibil si sunt umpluti cu pasta de melci:
Aperitiv cu arome de padure - porc cu foita de coacaze negre:
Scoici surpriza cu piure de telina:
Licheni comestibili cu ciuperci si mousse verde:
Creveti nordici pe pat de gheata:
Grilaj din cartofi umplut cu pateu din ficat de pui si praf de ciuperci:
Morcovi dulci deshidratati pe un pat de macris:
Oua de prepelita murate si afumate intr-un cuib adevarat:
Un ghiveci cu ridichii intr-un strat de alune de padure si lapte de capra:
Sandwich cu pielita de rata, paine prajita si crema de cod cu ierburi aromatice:
Gogosi cu castraveti murati si muikku (peste nordic):
Chipsuri de ceapa cu crema de creson si nuci si un sos din cerneala de sepie:
Un fel de mancare pe care esti invitat sa ti-l pregatesti singur cu ou de rata prajit timp de 90 de secunde si trei tipuri de ierburi aromatice:
Desertul se numeste "Parul" si e compus dintr-o para mica coapta si decorata cu flori si un parfait aerat cu pin:
Sursa: Huffington Post