Ai gasit deja locatia, ai stabilit deja si tema pentru petrecerea burlacitelor pe care o dai in cinstea prietenei, care se face „femeie la casa ei” in curand. A ramas, insa, necompletata lista cu bunatatile care vor transforma seara intr-un succes. In functie de preferintele invitatului principal poti crea meniuri decadente in care sa reverse cele mai ascunse dorinte culinare.
Mancare sanatoasa si desert obraznic de dulce
Nu poti sa satisfaci pe toata lumea dar cu siguranta nu iti va fi usor sa fii pe gustul unei mirese care nici n-ar vrea sa renunte la cura de slabire inainte nunta, dar ar vrea si un desfrau culinar. Ca sa le impaci pe amandoua prezinta un bufet cu verdeturi, salate, humus, sosuri light si painici din cereale integrale. La final, vino cu surpriza dulce sub forma unei fantani de ciocolata in care sa ineci fructe, fursecuri sau bezele.
Gourmet pentru gusturi fine
Nu ar strica sa faci o vizita in magazinele cu delicatese inainte sa faci meniul. Poti sa alegi cele mai bune sortimente de branza pentru platouri sofisticate: branzeturi cu mucegai, cu nuci, cu fructe, mai moi sau mai tari, mai sarate sau mai dulci. Important este sa ai cate ceva pentru toate gusturile. Serveste-le alaturi de biscuiti integrali, fructe proaspete (struguri, pere, pepene galben), fructe confiate sau nuci.
Nu uita sa desavarsesti bufetul cu cele mai bune vinuri. Regula dupa care sa le alegi fara sa dai gres este cea a combinatiilor regionale. Daca ai cumparat branzeturi de origine franceaza, cauta si vinuri din aceeasi regiune. In plus, cu cat branza este mai proaspata cu atat vinul trebuie sa fie mai fructat.
Desertul trebuie sa fie in ton cu alegerile anterioare, iar specialitatile de ciocolata pe care le gasesti de obicei in ciocolaterii vor fi apreciate. Cumpara turfe de ciocolata, fondante sau ciocolata cu fructe confiate.
Meniul international
Viitoarea mireasa are cu siguranta felurile ei preferate de mancare. Indiferent ca este vorba de bucatarie mexicana, spaniola sau japoneza, creeaza un meniu pe aceasta tema. Cel mai ieftin este sa imparti sarcinile si sa ii rogi pe invitati sa pregateasca fiecare cate un preparat traditional. Cel mai simplu este sa gasesti un restaurant care sa va pregateasca cina.