In reportajul, de cinci minute, realizat de echipa de la thedailymeal, abunda imaginile cu procesul hranirii pasarilor. Pentru cine nu stie, pasarile (rate sau gaste) sunt hranite fortat printr-un tub care li se introduce pe gat.
Veterinarii incearca sa ne asigure ca procesul nu este deloc unul dureros pentru pasari si ca nu este vorba de fortare:
„Nu sunt oameni, nu au aceeasi anatomie ca noi. Ultima data cand am verificat aveau aripi. Daca nu vor sa faca asta, pot oricand sa zboare” - Dr. Lawrence Bartholf
Imaginile nu sunt usor de privit. Nu cunosc foarte multe despre anatomia pasarilor dar dupa ce am vazut reportajul, le dau dreptate celor care au interzis aceasta metoda de a hrani pasarile. Norvegia, Danemarca, Austria si Germania sunt cateva dintre statele care au luat aceasta masura. Incepand cu 1 iulie, foie gras-ul va fi interzis si in California.
Nu toata lumea este insa impotriva procesului. Anthony Bourdain este unul dintre cei care lupta impotriva miscarii de interzicere a foie gras, fara de care considera ca gastronomia nu ar mai fi la fel. Pentru el este una dintre cele mai importante 10 arome din gastronomie.
Pentru a viziona reportajul despre care v-am povestit, dati click pe linkul acesta - How Foie Gras is Made
Asteptam impresiile voastre de dupa vizionare.