1. Busuioc
Aceasta verdeata poate sa transforme orice mancare de vara intr-un rasfat al simturilor. Ai nevoie doar de cateva frunze proaspete ca sa dai un plus de gust oricarui preparat, de la salata la aperitive.
2. Menta
Pe langa ceaiuri, limonada si cocktailuri, menta este un plus de prospetime si pentru mancare. Incearc-o in orice salata, in marinade pentru carne si pentru a face unt aromat.
3. Patrunjel
Da-i o sansa, chiar daca nu-ti place foarte mult gustul lui. Patrunjelul este una din ierburile aromatice de sezon care da echilibru in mancarurile in care il adaugi. Noi iti propunem sa il incerci in celebra salata Tabbouleh.
4. Marar
Se foloseste in ciorbe, salata sau muraturi, insa mararul merita mai multa atentie. Gustul sau se potriveste cu aproape orice mancare.
5. Lemongrass
Poate ca nu ai folosit aceasta planta aromatica pana acum, insa da-i o sansa. Aroma intensa de lamaie da un gust greu de egalat mancarurilor.