Alimentatia este una din cele mai mari preocupari ale Andreei Raicu. Vedeta este cunscuta pentru stilul de viata foarte sanatos, pentru alegerea alimentatiei vegetariene si pentru calatoriile sale culinare. Ea s-a hotarat sa mearga mai departe si sa-i inspire si pe cei din jur.

“Ma gandeam sa scot o carte, dar nu eram sigura de cat de fezabila e ideea.  Mereu sunt intrebata in interviuri, pe strada chiar si de cunoscuti ce mananc si daca eu chiar mananc. Din aceste intrebari, la inceputul anului, am pornit un proiect pe andreearaicu.ro in care timp o saptamana am postat zilnic ce am mancat impreuna cu retele felurilor de mancare. Am fost foarte placut surpinsa de reactiile cititorilor. Cred ca acela a fost momentul in care am decis sa adun retele care imi plac si pe care le-am descoperit in calatoriile mele, in restaurante, la prieteni, etc.”, ne-a povestit Andreea.

Andreea a urmarit ca toate retetele sa fie nutritive si conform stilului sau de alimentatie: “Sunt vegetariana, dar am in alimentatie in anumite perioade si peste, fructe de mare, oua si lactate. Asa ca, in cartea “Manaca si arata bine“ veti gasi pe langa retete vegetariene si o multime de retete pe baza de peste, oua, lacate si fructe de mare. Retetele se apropie de ceea ce denumesc eu GASTRONOMIE NUTRITIONALA, adica alimente sanatoase, nutritionale, dar si gustoase, savuroase, demonstrand ca se poate si asa: SAVUROS si SANATOS!”, a explicat ea.

Vedeta recunoaste cu nu sta toata ziua in bucatarie, dar atunci cand o face, este foarte eficienta: “ Nu pot sa fiu ipocrita si sa spun ca gatesc zilnic. Sunt zile in care trec  doar prin bucatarie sa iau cate ceva si sunt zile in care petrec ceva ore bune. Sunt o femeie activa, cu putin timp liber si de aceea imi place ca atunci cand gatesc sa fac lucruri bune si gustoase. Un mic secret : sunt extrem de ordonata si organizata in bucatarie, mi se pare ca in acest fel sunt extrem de eficienta la gatit”, a declarat ea pentru Foodstory.

Ce le-ar recomanda ea romanilor? Mai mult curaj. 

“Cred ca ne e frica de nou in bucatarie. Suntem extrem de conservatori si de multe ori am intalnit persoane care resping ceva fara sa guste, sa incerce. In ultima vreme vad ca e un interes din ce in ce mai crescut pentru o alimentatie sanatoasa, echilibrata si sper ca si cartea mea sa le vina in ajutor. Sunt in ea retete extrem de simple si gustoase si pe care daca le gusti nu ai cum sa nu iti placa”.